Аргоген спреј ARGOGEN со јонизирано сребро, микронизиран зеолит и алое вера, во вид на спреј. Многу ефикасен препа.. Product #: 00001 based on 2 reviews Regular price: $985.00 $985.00 На залиха

Аргоген спреј

Достапност: На залиха
Тежина: 125.00ml

Цена: 985 MKD

ARGOGEN со јонизирано сребро, микронизиран зеолит и алое вера, во вид на спреј.
Многу ефикасен препарат за декубитални рани (decubitus) и секаков вид на рани, чиреви и изгореници од секаков вид. Извонредно ефикасен препарат за многу тешки, досега неизлечиви рани. Има пролиферативно дејство односно го обновува ткивото. Има антиинфламаторно дејство односно многу брзо и за кратко време го намалува воспалителниот процес на раната. Среброто со своето антибактериско дејство уништува 99,9% од бактериите и со тоа овозможува раната многу брзо да се затвори. Заедно со докажаните позитивни својства на зеолитот и алое верата раната за многу кратко време се затвара и санира.


Поради уникатната технологија Аргоген спрејот останува стерилен и кога се употребува повеќе пати. Со самото нанесување на препаратот на раната, истиот создава чиста локална средина во и околу раната со што раната се затвара многу брзо. Сребрените јони ја спречуваат микробиолошката контаминација на раната. Значително ја забрзува регенерацијата и создавање на ткиво и кожа.
Овој препарат според многубројните клинички испитувања нема несакани ефекти.
Овој препарат не содржи животински остатоци или остатоци од храна.

 

Аргоген спрејот ефикасно ги затвара следните видиви рани:
* Декубитални рани (decubitus)
* Рани предизвикани од гребнатини
* Изгореници од секаков вид
* Лацерации
* Чиреви
* Секаков вид на воспалителен процес на кожа
* Габични инфекции на кожа
* Бактериски инфекции на кожа

Lazar вклучено 03-12-2017 12:46 PM
mnogu efikasen preparat, mnogu brzo gi zatvara ranite
Jordanka вклучено 03-20-2017 09:17 PM
Argogen sprejot go koristev za infekcija, crvenilo na kozha, so nekolku prskanja se povlece crveniloto. Vi blagodaram mnogu
Напиши коментар
ЛошоПерфектно
Facebook коментар